Нито едно домакинство не е застраховано от необходимостта от водопроводни услуги. Или някое кранче ще прокапе, или пък смесителя в банята ще се повреди. Да не говорим, че е твърде възможно и водомера да спре да отчита коректно разходваното количество вода. ВиК инсталацията е натоварена и това е показателно за необходимостта винаги да имате под ръка доверен водопроводчик, на който да разчитате за да се справите с възникналите проблеми. Днес ще представим на вниманието ви най – търсените услуги, които екипа на https://hidro-start.com предлага на клиентите си.

За спокойно извършване на битовете ангажименти

Миене на съдове, къпане, ползване на вода за тоалетната – това са ежедневни занимания, които са неизменна част от битовите ни дейности. Когато сме поставени пред това да вземем правилно решение относно функционирането на водопроводната система е разбираемо да се доверим не какви да е майстори, а на такива, които са утвърдени и доказани в професията си.

Само с ефективна и навременна подкрепа домакинствата могат да си осигурят:

 • Спокойно и безаварийно използване на ВиК системата в имота си;
 • Винаги достатъчно налягане за да можете да приложите ежедневните си ангажименти, свързани с личната ви хигиена;
 • Функциониране на всички уреди, които използват вода за да служат на домакинството при пране, подгряване на вода, отопление и т.нат.

Ако се замислите ще установите, че над 70 % от битовите ни занимания у дома изискват да можете да разчитате на отлично работещ водопровод, който да осигури уют, спокойствие и хармония в изградените ви навици и ангажименти.

Добре да имате предвид, че в случай на невъзможност да работи системата ефективно е редно да се фокусирате върху  такива специалисти, които биха ви помогнали в поправката и възстановяването целостта и изправността на водопровода и канализацията. А това на практика обяснява защо има услуги, които са търсени и потребителите държат те да бъдат извършени от опитни експерти.

Монтажни и инсталационни работи

мивка

Самата водопреносна мрежа се състои от набор елементи, които подпомагат придвижването на водата до крайната ѝ цел. Професионалистите, които се занимават с изграждане на ВиК инсталации по предварително одобрени проекти следват стриктно предписанията на хидроинженерите. Това на практика осигурява стабилност на сградата както и ефективното ѝ оборудване с такива компоненти, които да допринесат за доставянето на водата до кухнята, банята, трапезарията, тоалетната, мокрото помещение и т.нат.

ВиК екипите осъществяват различни типове дейности, които са свързани с монтаж и инсталации на различни принадлежности, оборудване и уреди. Сред тях се нареждат:

 • Монтаж на умивалници в бани и тоалетни;
 • Вграждане на мивки в кухненско обзавеждане;
 • Инсталация на бойлери;
 • Свързване на тоалетни чинии и бидета към ВиК мрежата;
 • Монтиране на душове и смесители;
 • Инсталиране на сифони;
 • Свързване на перални и съдомиялни както и други битови уреди, при които се използва вода от водопровода.

Разбираемо е да се доверите на специалисти, тъй като реално от това зависи спецификата на функционирането на даден санитарен фаянс или оборудване. Целите могат да бъдат постигнати само с ефективна професионална намеса, за която ще получите гаранции за качеството на проведена услуга.

Смяна на щрангове

Всяка една сграда е подложена на амортизационни процеси. Това идва да покаже, че става въпрос за остаряване на водопровода и канализацията. Характерно за услугите, към които се насочват потребителите е това, че наистина има такива, които са с огромен потенциал по отношение на качественото изпълнение.

Един много важен момент е подмяната на водопроводните щрангове. При новите сгради се влагат такива тръби, които са с гаранции за издръжливост и устойчивост поне 20 години. Но не така стоят нещата със старите ВиК системи, за чието изграждане са използвани метални тръби. С годините корозията поврежда стените на тръбите и започват да се наблюдават редица обстоятелства, които водят до:

 • Сериозни течове;
 • Риск от дестабилизиране на сградата;
 • Нанасяне на сериозни материални щети по имуществото на домакинството;
 • Намаляване на налягането, което не позволява ефективното използване на редица уреди и съоръжения и т.нат.

Затова смяната на дефектирали щрангове се оказва едно от супер важните и разумни решения, които ще върнат жизнените показатели на сградата и правилното функциониране на щранговете. И тъй като се касае за по-специфични водопроводни компоненти има защо да бъдете взискателни към избора на екип.

Ремонт или смяна на водомера

Още една специфична услуга, която няма как да възложите на неопитен водопроводчик. Освен това е необходима да знаете също така, че:

 • Дефектите и неизправностите се установяват само в оторизирани измервателни лаборатории;
 • Ремонта се извършва от лицензирани екипи;
 • Смяната можете да възложите само на водопроводчици, които притежават лиценз за извършване на такива операции;
 • Узаконяването и пломбирането е работа, която биха могли да извършат само такива водопроводчици, които имат договорни отношения с оператора доставчик на вода в съответното населено място.

Разбира се когато искате да сте сигурни, че ще попаднете на екип, който е утвърден, има обучени специалисти и осигурява пълни гаранции за проведена ремонтна и монтажна дейност има защо да се запознаете с набора от услуги, които Хидро Старт предлагат на клиентите си.