Какво си представяте, когато чуете някой да говори за  „чадър“? Мрачно и дъждовно време, в което изобщо не Ви се излиза навън, нали! Но ако добавим и „градински“ сме убедени, че вече се усмихвате J . Именно за градинските чадъри ще си говорим днес и за това колко са важни за нашата градина, балкон или заведение. Наистина на пазара се предлага огромно разнообразие от български и  вносни такива. Те се отличават с уникални форми, размери и са толкова цветни и забавни, че да паснат към общата концепция на екстериора, към който искаме да ги приспособим. Но знаете ли, че когато купуваме нов градински чадър трябва да имаме предвид три основни и лесно изпълними стъпки.чадъри за градина в бургас

На първо място винаги се водете от това каква площ искате да покриете с чадъра за градина. Много клиенти се спират на модели, които да поставят в близост до масичката, на която пият сутрешното си кафе. Диаметъра на тези чадъри не толкова голям и всъщност може да защити един до двама души. Вероятната причина да изберете именно такъв размер може би е факта, че балкона или градината Ви не са толкова просторни и е невъзможно да предвидите по-голям модел. Принципно дори и малък чадъра може да изпълни успешно своето предназначение.  Правилно е твърдението, че размерът има значение и ето причина да се съобразите именно с него. За градината, за откритата част на заведението или тераса, моделът който бихте избрали трябва да бъде съразмерен с площта, която ще покривате.

Номер 2 – чадър изработен от устойчиви материали. Всеки от нас е бил свидетел на летящи по плажа чадъри. Не искате това да се случи с този, който сет поставили на балкона си нали. Риска да нараните някой с безпризорно оставен чадър, който не е особено устойчив на вятър със сигурност не е добър вариант, който да изберете. Затова обърнете внимание на конструкцията. Тя трябва да е достатъчно стабилна за да устои на атмосферните условия.  Някои от градинските чадъри разполагат и с допълнителни стойки, на които се поставят именно поради това да се елиминират подобни инциденти. И обобщението тук е да бъдете взискателни към металната конструкция. Тя трябва да е масивна и здрава, изработена от материали, които да не корозират.

Под номер три поставяме общата визия на чадъра за градина. Не е приятно за окото да сложите розов чадър на класически вид фасада. Редно е да купите модел, който да е съпоставим на общата екстериорна концепция. Принципно съвета е да използвате неутрални и адаптивни тонове. Практиката показва, че най-подходящи са бели, кремави или зелени чадъри.

Вече сте готови да купите нов чадър за градината! Посрещнете лятото с усмивка J