Декорацията в едно помещение винаги е имала невероятен ефект от гледна точка на създаването на уютна атмосфера. Първото впечатление, което предизвикват красивите картини по стените на ресторант или кафене са за индивидуален стил и изисканост. А изкуството винаги се приема с очарование и дори ако искате да направите подарък на приятели, които наскоро са се нанесли в ново жилище то ето ви една невероятна идея за панели за стена от kartini.bg. Многообразието от изящни композиции в стъпаловидна или друга форма действително могат да внесат много настроение. Когато избирате обаче картина или комбинация от няколко пана е добре да се съобразите с общия интериор в помещението. Това означава, че преди да закупите декорацията з стена трябва да сте наясно с елементите в стаята както и нейното предназначение. Така например ако ще подарявате картина за дневната то нейния стил трябва да бъде максимално близък с цветовете на стените, обзавеждането и интересите на домакина.  П принцип цветните акценти, както и пана от типа „природа“ винаги биха се адаптирали в гостната стая, но за да не допуснете грешка е   препоръчително да информирате човека, на когото желаете да подарите паното  за своите намерения. Естествено, че декорацията е един доста индивидуален акцент и когато се подарява такъв подарък, за да не допуснете грешка  е добре да имате предвид тези три важни стъпки:декоративно пона

  • Помещение, в което ще бъде поставено паното. Когато сте наясно с предназначението на стаята и нейния размер това би дало насока по отношение на самите технически характеристики на картината. В дневната например са много добре адаптиращи се паната, които се състоят от три или пет части, подредени в стъпаловиден ред. Обикновено поне две от стените в стаята за гости остават празни и за да не изглеждат голи и неугледни е добре да се запълнят с красива декорация.
  • Тема на паната. Тук много от хората, купуващи пано или картина за подарък изпитват най-голямо затруднение. Ако човека, на който ще подарявате е близък то наистина можете да имате максимално близка идея, съпоставима с неговите интереси. Пример за това е и следния вариант. Домакина обожава животни и най вече коне. Ето ви една от идеите да подберете някакъв пейзаж с красив кон или пък стадо бягащи коне. Тук друг момент е да имате предвид цветовете на стените. Така ще имате идея как би паснал декоративния акцент на нюансите в стаята.
  • Размер и вид на декорацията. Идеята е да се избере такова пано или картина,които няма да изгубят или пък да заемат твърде голямо пространство от свободната стена.

Един от най-важните съвети обаче е свързан с това да купувате такива подаръци само на хора, които познавате много добре, поради индивидуалния характер на този декоративен елемент.