Едва ли ще оспорите твърдението, че няма база за сравнение между домашното аматьорско и професионалното почистване на мека мебел. Тъй като във всеки дом една от най-експлоатираните мебели е именно дивана то няма съмнение, че и неговото замърсяване е с повишено ниво. За да можете обаче да се радвате на чиста и свежа мека мебел препоръките на специалистите по поддържане на хигиената в дома е да наемете фирма за  професионално пране на дивани. В днешната публикация ще изложим три главни причини да елиминирате почистването от Вас самите и определено ще осъзнаете какви основни грешки допускате при ръчното пране с четки и агресивни препарати за петна.пране на диван

  1. Професионалното пране на дивана се извършва контролирано и съобразно спецификите на дамаската. Не се допускат методи, които да променят цвета или пък да съсипят визията на меката мебел. При прането могат да се използват препарати за деликатна употреба или пък такива, които първоначално се третират замърсените участъци като основното пране се извършва с помощта на машина, която извлича замърсяванията под налягане. Освен тези стандартни методи за пране на дивани днес се прилагат и такива, които са единствено с чиста пара. Това са едни от най-съвременните терапии за мека мебел, при които наистина се елиминират упоритите петна, но пък метода е достатъчно нежен към самите материи и по никакъв начин не ги деформира или променя тяхната еластичност.
  2. Това, което виждате на повърхността а дивана вероятно са мазни петна и други, които обаче при почистване на ръка с четка и препарат за дамаски отстранявате само повърхностно. Когато се използва професионалното пране на дивани то имайте предвид, че по този способ се отстраняват и нечистотиите, които са проникнали в дълбочина в дунапрена и дори по-долните слоеве на меката мебел. С помощта на професионалното почистване и пране на дивана имайте предвид, че се извършва щателна дезинфекция на цялата мебел, а не само заличаването на следите от замърсявания като петна например. Обикновено в тапицерията могат да се зародят редица микроорганизми, които са вероятен причинител не само на неприятна миризма, но и създаването на болестотворна среда, предизвикваща респираторни проблеми.
  3. Няма по-изгодно и в същото време ефективно решение от професионалното почистване на дивана. С оглед на това, че фирмата по почистване ще извърши съобразно всички правила за правилно третиране на тапициращата материя както и едновременно с това ще спести времето, което самите вие ще трябва да отделите за ръчната обработка и повърхностно пране на меката мебел.

Равносметката от ползването на услугата професионално почистване на диван показва, че това ще ни излезе по-евтино, меката мебел ще е прекрасно дезинфекцирана и блестяща и освен това ще се радваме на изключителна свежест в помещението.