Независимо от вида им, пердетата играят важна роля в декора на всяка стая. Имайки това предвид, те трябва да се поддържат в чисто и добро състояние. През повечето време прахосмукачката и парцала ще са достатъчни за отстраняването на прах или малки петна от тях, но в крайна сметка в един момент, те ще трябва да бъдат сменени. От тук идва и въпросът: колко често трябва да сменяте завесите си?

При смяна на сезоните

През есента и зимата, окачете пердета, които са подходящи за по-ниски температури. Зимните модели са изработени от по-дебели тъкани като кадифе или полиестер, и вършат чудесна работа за блокиране на студен въздух, светлина и звук, идващи от вън. С настъпването на пролетта и лятото, можете да преминете към по-леки и ефирни пердета, които да поддържат неприкосновеността на личния Ви живот, като същевременно създават уютна атмосфера.

Когато не са подходящи за определена цел

Независимо дали държат студа навън или позволяват навлизането на лек бриз, завесите са нещо повече от големи парчета плат, които изглеждат добре на прозорците. В зависимост от нуждите на Вашето семейство, изборът на пердета играе важна роля в създаването на функционално пространство. Има редица съображения, когато става въпрос за избора им, тъй като всички тъкани са различни. И докато някои са хипоалергенни, термо и подходящи за машинно пране, други са силно запалими. Затова изберете тези, които ще паснат перфектно на мястото, в което ще бъдат окачени.

При излизането им от мода

Ако вече няколко години сте с едни и същи пердета, шансовете да са излезли от мода, са големи. Освен това, вероятно са Ви омръзнали. Това е достатъчна причина за смяната им. Още повече, че окачването на нови завеси е прост и лесен начин да се модернизира всяко пространство.

Ако все пак имате колебания при избора на нови пердета в curtains.bg ще откриете богат избор от модели и десени, а освен това може да се обърнете за съвет към консултантите в магазина.